Asigurarea Carte Verde

Asigurarea "Carte Verde" este o asigurare de raspundere civila auto valabila numai in afara teritoriului Romaniei. In baza acestei asigurari se acorda despagubiri pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca pentru distrugerea de bunuri sau vatamarea corporala ca urmarea a unor accidente de circulatie petrecute in strainatate. De asemenea se acorda despagubiri si pentru eventualele cheltuieli facute de asigurat in procesul civil.

Aplicabilitate
Polita de asigurare 'Carte Verde' poate fi incheiata de persoanele fizice si juridice ce detin autovehicule inmatriculate in Romania. Asigurarea de Raspundere Civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule in afara teritoriului Romaniei (Carte Verde) este obligatorie pentru toate autovehiculele care depasesc granitele Romaniei in interes personal sau de afaceri.

Incepand cu luna ianuarie 2007, polita de asigurare de raspundere civila auto obligatorie in Romania (RCA) include nu doar acoperirea riscurilor specifice pe teritoriul tarii noastre, ci isi extinde aria de valabilitate pentru toate tarile din Uniunea Europeana. Acest lucru nu elimina necesitatea de a dovedi, atunci cand se calatoreste cu masina in strainatate, ca se detine o asigurare 'Carte Verde'.

Riscuri acoperite
Asigurarea 'Carte Verde' acopera prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule care au loc pe teritoriul tarilor mentionate in documentul international de asigurare "Carte Verde".

Despagubiri
In cazul producerii riscurilor asigurate se acorda despagubiri pentru:
- sumele datorate tertelor persoane pagubite ca urmare a vatamarii corporale sau a decesului, precum si avarierii ori distrugerii unor bunuri printr-un accident produs de autovehiculul asigurat
- cheltuielile facute de asigurat in procesul civil, daca asiguratul a fost obligat la despagubire

Valabilitatea asigurarii
Asigurarea este valabila pe teritoriul tarilor mentionate in documentul international de asigurare Carte Verde, semnatare ale conventiei internationale BAAR. Acest tip de asigurare se incheie pentru perioade de timp exact delimitate.

Suma asigurata este nelimitata.LiveZilla Live Chat Software