Asigurari de sanatate in sistem privat

Politele de asigurari de sanatate in sistem privat au aparut datorita nevoii legitime de a putea beneficia de servicii de sanatate de calitate, deficientele in administrarea sistemului public de sanatate fiind evidente.

Ofertele de servicii medicale venite prin initiativa sistemului privat de sanatate sunt directionate in doua planuri: posibilitatea de a face un abonament pentru servicii medicale la o clinica privata (solutie care acopera doar consultatii si tratament ambulatoriu) si asigurarile private de sanatate aparute ca urmare a cooperarii intre societatile de asigurare, clinici si spitale.

Posesorii acestui tip de polita de asigurare privata de sanatate pot beneficia de expertiza medicilor si specialistilor si pot avea acces la o retea extinsa de spitale din Romania si din strainatate, in cadrul careia, persoanelor asigurate li se va acorda tratamentul medical optim, vor putea beneficia de servicii medicale ambulatorii, diagnosticare cu echipamente de inalta performanta si perioada de spitalizare intr-un centru privat de sanatate.

In prezent, la nivelul intregii tari exista un numar de 8 spitale private la care se adauga asa numitele "rezerve" din cadrul mai multor spitale din tara, in care se poate beneficia, in baza unor astfel de polite de asigurare de sanatate, de servicii de spitalizare si tratament la un nivel calitativ superior.

Atat companiile, cat si persoanele fizice din Bucuresti sunt din ce in ce mai deschise si orientate spre servicii medicale private. Daca in urma cu cativa ani populatia nu era dispusa sa plateasca pentru anumite servicii pe care le putea obtine gratuit de la stat, in prezent aceasta perceptie s-a schimbat radical. In aceste conditii, piata serviciilor medicale private este puternic concentrata in Capitala, unde se inregistreaza si cel mai rapid ritm de crestere.

Pentru perioada urmatoare, se previzioneaza un ritm de crestere accelerat in emiterea de polite de asigurare de sanatate si se asteapta inregistrari ale cotelor de piata din ce in ce mai mari in urmatorii ani pentru aceste tipuri de produse. Actualmente, asigurarile de sanatate nu prezinta o intindere la fel de mare in teritoriu ca in Bucuresti, infrastructura de spitale private pe teritoriul tarii fiind mai putin dezvoltata. Totusi, pe masura cresterii cererii, operatorii privati au demarat investitii in sectorul privat de sanatate in principalele orase ale tarii in care operatorii de top detin deja centre.

In situatia in care evenimentele asigurate prin polita de asigurare privata de sanatate se produc, clientul beneficiaza de respectivele servicii medicale, iar, ulterior, compania de asigurari va deconta contravaloarea acestora catre furnizorul de servicii medicale.

Principalul dezavantaj al asigurarilor de sanatate este reprezentat de faptul ca sunt asigurate tratamentele afectiunilor care apar dupa incheierea contractului, fapt ce conduce la recomandarea ca polita de asigurare de sanatate sa fie incheiata la o varsta cat mai tanara, pentru ca asiguratul sa beneficieze de acoperire cat mai mare.

Un alt aspect important in contractarea asigurarilor de sanatate este constituit de investigarea si evaluarea starii de sanatate anterior intrarii in vigoare a asigurarii si eliminarea acoperirii afectiunilor cronice existente, precum si limitarea accesului la servicii medicale la cerearea clientului, in scop preventiv. Profilaxia nu este acoperita de sistemul privat de asigurari de sanatate.
Pentru a contracta cat mai usor o astfel de asigurare de sanatate in sistem privat, INK Consultanta � Broker de Asigurare ofera posibilitatea clientilor de a incheia o asigurare de sanatate online, prin simpla procedura de a completa un chestionar disponibil pe site-ul nostru. Din momentul primirii acestei solicitari din partea clientilor, in decurs de doua zile lucratoare, acestia intra in posesia unei oferte personalizate de asigurare de sanatate, care corespunde cerintelor si nevoilor clientului.LiveZilla Live Chat Software