Baza de date CEDAM

Baza de date CEDAM are rolul de a oferi o evidenta centralizata a politelor RCA incheiate pe teritoriul Romaniei, atat in scopul unei mai bune urmariri a respectarii legislatiei in vigoare, cat si pentru a facilita accesul tuturor persoanelor interesate la informatii legate de existenta unei polite RCA pentru un anumit autovehicul.

Baza de date CEDAM a fost implementata si este mentinuta de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in baza Ordonantei de urgenta nr. 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate si in conformitate cu Directiva parlamentului european si a consiliului europei nr. 2000/26/CE privind armonizarea legislatiilor statelor membre privind asigurarea de raspundere civila pentru daunele decurgand din circulatia autovehiculelor.


Atat functionalitatea cat si continutul de informatii oferite de acest centru vor fi permanent imbunatatite, pentru a reflecta cat mai fidel statutul actual al pietei de asigurari obligatorii din
Romania, atat in perspectiva nationala cat si in cea a integrarii europene.


Informatiile din baza de date CEDAM sunt centralizate de la 15 societati de asigurare, care sunt posesorii de drept ai acestor informatii. CSA nu are dreptul legal de a modifica aceste date. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA revine exclusiv societatilor de asigurare emitente.

Baza de date CEDAM poate fi accesata pe site-ul Comisei de Supraveghere a Asigurarilor, intrand in modulul Centrului de Informare CEDAM, la adresa http://cedam.csa-isc.ro/. Interogarea se poate face fie dupa numarul de inmatriculare, fie dupa seria de sasiu a vehiculului.

 
LiveZilla Live Chat Software